О ПОЕСТЕТИЦИ

ПоЕстЕтика

Друштво ПоЕстЕтика, основано 2016. године у Београду,  бави се формирањем и развијањем етичког и естетског погледа на свет деце и младих кроз различите облике друштвене свести, кроз веру, морал, уметност, науку, али и различите облике масовне културе, првенствено спорта. Циљ ПоЕстЕтике је формирање и развијање психо-физички и морално здраве као и емоционално стабилне личности која је основ нашег национа. Уз оригиналан поступак васпитања кроз поезију, ПоЕстЕтика промовише породичне и традиционалне вредности и подстиче развој духовне просвећености, а истовремено развија  и негује културу говора и језичко стваралаштво. Идеја ПоЕстЕтике, што јој и име говори је да добро, лепо и истинито добију свој простор у свакодневном животу и да послуже као добар темељ за васпитање, образовање и усмеравање деце и младих.

Педагошки пројекти ПоЕсЕтике:

„Да живимо врлине“

„Да живимо сви у слози, Свети Саво Ти помози“

„Да порастеш паметан“

„Орање Краљевића Марка“

„Право ходи својим ногама и путеве своје исправљај“

„Божић, Божић мили дане“

„Растимо са Змајем“

„Свечана академија посвећена хероини Милунки Савић“

„Поестетика- васпитање у врлинама“

„Идућ к знању по српскоме путу“

„Достојање – васпитање“

„Почувајмо свог језика“

„Петак поцепао колена“

промоција књиге поезије Слободана Станишића

„Нешто пажно, врло важно“

„Лепе речи нека звоне“

„Човек вреди онолико колико зна“

„Желимо да нас учен учи и да нас васпитан васпитава“

„Појте и утројте“

ПоЕстЕтика и пројекти

ПоЕстЕтика је своје пројекте представила у Дечијем културном центру, Сајму књига, Дечјем сајму, храму Светих Кирила и Методија, основним школама, вртићима, месним заједницама, фествалу „Лепе речи нека звоне“ у разним свечаностима и обележавањима. За  рад и залагање да се деци понуде квалитетни васпитно-образовни садржаји ужива велику подршку Дечијег културног центра и истакнутих појединаца.

Стручна подука

 Педагошки пројекат „Живљење за дивљење“ је основна васпитно-образовна понуда намењена деци предшколског и основношколског узраста. Упознавајући се са елементарним правилима достојног понашања и класичним васпитним вредностима развијамо културу живљења која је добар темељ за даљу сазнајну грађу и одабир правих информација и знања. Кроз своје садржаје Поестетика настоји да подстакне развој личног система вредности код деце и да представи животни образац заснован на универзалним људским вредностима.

Јелена Ненадић

Поестета и васпитач

Вук Божиловић

Поестета и музички подучавалац

Ксенија Божиловић

Поестета и музички подучавалац